Åbent Akademi 2023

Dato

Den 31. august, 2023

Lokation

Amager Naturcenter

Tematik

Lang Tid

Involverede

Oplægsholdere

Albert Sneppen, ph.d - studerende i astrofysik på Niels Bohr Instituttet | Jayne Engle, Mission co-holder of Dark Matter Labs, co-lead of 7GenSities | Sofie Birch, ambient musiker | Mira Brandes, Kunster og bestyrelsesforperson i Earth Wisdom Initiative | Jesper Theil Thomsen, CEO og co-founder i Soundboks og stifter af SAGA

Næste stop - Åbent Akademi!

En regnvejrsdag i august 2023 tog 100 ledere, på tværs af sektorer, med på en rejse om Lang Tid. Rejsen startede ved Kongens Nytorv Metro Station, og herfra tog vi afsted i mindre hold mod Vestamager. Årets tema var Lang Tid, og allerede fra gåturen fra Vestamager til Naturcenter Amager, øvede vi os tænkningen, ved at forestille os, hvad det betød at være gode forfædre/formødre for fremtidige generationer.

Årets Tema: Lang Tid

I Akademiet er vi optagede af, hvordan vi kan involvere fremtidige generationers stemmer i de samtaler og beslutninger, vi har i dag. Vi er inspireret af Ella Saltmarches begreb ”Longterm-thinking” og podcasten ”Long Time Academy”, som netop indeholder perspektiver og øvelser på, hvordan man kan strække sin empati til fremtidige generationer og styrke forbundetheden til både fortiden og fremtiden. Lang Tid er Akademiets oversættelse, og vi øver os i at tænke langsigtet og tage ansvar for fremtidige generationer i de beslutninger, vi træffer i dag.

Perspektiver på Lang Tid

Åbent Akademi startede med perspektiver fra Albert Sneppen, ph.d-studerende i astrofysik, som tog os med ud i universets historie, og forklarede hvordan tid så ud i et astrofysisk perspektiv.

Herefter inspirerede Jayne Engle, som bl.a. er mission holder i Dark Matter Labs, os med 7-generationers tænkning, og hvordan man konkret kan tænke fremtidens stemmer ind, når man udvikler fremtidens byer.

På tur til 2123

15 modige Akademister havde skrevet en dagbogsfortællinger fra en person som lever i 2123. De havde tager fat i forskellige temaer, som optog dem enten fra deres arbejde, avisartikler mm. Dagbogsfortællingerne handlede om alt fra fremtidens kollektive boformer til en sejlbåd i Københavns gader og til ophørelsen af alt fysisk tilstedeværelse.

Dagbogsfortællingerne var startskuddet til en samtale, om hvordan vi forestiller os fremtiden, og hvilke bevægelser, der skal til for at opnå denne forestillede fremtid.

"Hvad gør vi, når magten til at definere rammerne for fremtiden ender hos alle andre end dem, der skal leve i fremtiden?"

- Jesper Theil Thomsen, CEO Soundboks & medstifter SAGA

Dagen sluttede af med ambiente toner fra Sofie Birch efterfulgt af festmiddag og talere. Jesper Theil Thomsen, CEO i Soundboks og medstifter i SAGA, fokuserede på den demografiske ulighed i sin tale, når det angår hvem, der kan stemme til folketingsvalg. Mira Brandes, kunster og bestyrelsesforperson i Earth Wisdom Initiative, fokuserede i sin tale på, hvordan vi skal lade os inspirere af den viden og kultur fra oprindelige folk over hele verden, til at passe bedre på vores jord og tænke langsigtet.

Hvad er Åbent Akademi?

Åbent Akademi er Akademiets årlige arrangement, hvor vi udfordrer os selv og hinanden på en relevant forandringsdagsorden og inviterer gæster med. Formatet er eksperimenterende, og programmet er en blanding er øvelser, samtaler, oplæg, musik og festtaler.