• Vi tænker nyt
• Vi skaber nye handlemåder
• Vi udfordrer os selv og hinanden
Social innovation bygger på ligeværdighed. At det er vigtigt, at alle byder ind med perspektiver, ideer, spørgsmål og ressourcer.
Det udlever vi ved at udvise tillid og respekt i vores samarbejde med hinanden og med omverdenen. Vi tror på, at relationer skaber handlekraft, forløser skjulte ressourcer og skaber forandring.
Akademiet er medlemmernes og ledes af en bestyrelse, som vælges af generalforsamlingen. Bestyrelsen består af en forperson, en næstforperson og fem øvrige medlemmer. Bestyrelsen skal både i kompetencer og profil afspejle Akademiets sammensætning og ambitioner.
Sekretariat varetager de vigtigste opgaver:
• At sikre aktualitet i akademiets arbejde
• At samle relevante aktører i konkrete handlingsfælleskaber
• At videreudvikle akademiets form og indhold
Social innovation har dybe rødder historisk og er internationalt anerkendt som både forskningsfelt og tilgang til samfundsforandring. Toneangivende instanser som EU, OECD og World Economic Forum har social innovation øverst på dagsordenen, ligesom en lang række anerkendte universiteter verden over. Flere af vores europæiske samarbejdspartnere har nationale strategier for social innovation.
Siden 2020 har Akademiet for Social Innovation været det danske nationale kompetencecenter for social innovation (under EU-programmet ESF+). I et fælleseuropæisk konsortium arbejder vi bl.a. på at styrke økosystemet for social innovation – både nationalt og på tværs af EU’s medlemsstater – og på at bane vejen for nationale strategier.
En arbejdsgruppe under Akademiet, bestående af bl.a. Dansk Industri, Erhvervsstyrelsen og Dansk Erhverv understøtter det løbende arbejde for at skabe bred kapacitetsopbygning og bredere forankring af social innovation i Danmark.